Nouveau Pays

Verslag Marc en Floor, september 2010

Verslag van Marc en Floor (periode 11-25 september 2010)

Na een relaxte autorit kwamen wij na 2 dagen aan op onze bestemming.

Het weer was prachtig en de temperatuur hoog.

Na het hartelijke ontvangst en een lekker koud biertje liet Peter ons de gîte en de tuin zien.

Alles zag er perfect uit en onze 2 weken konden beginnen.

Uiteraard voerde vissen, op karper, de boventoon tijdens onze vakantie.

Maar de balans met relaxen moest ook zeker gezocht worden.

Voor beiden waren de mogelijkheden hier onuitputtelijk!!

 

De eerste dag was het regime goed en verspreid voeren.

Er gingen dan ook veel tijgernoten, pellets en boillies te water over een strook van ongeveer 500 meter.

Zowel naar links (stroomopwaarts) als rechts (stroomafwaarts).

 

De 2e dag bestond wederom uit goed en verspreid voeren, er was nog steeds geen lijn nat geworden.

 

Op de 3e dag was het dan zover! Vanaf een uurtje of 15.00 gingen de lijnen te water. De bedoeling was om de aastijden in beeld te krijgen.

Ik weet dat je overdag eigenlijk niet hoeft te vissen (karper) maar toch gingen de lijnen het water in.

Al snel kreeg ik een snoeiharde beet en na wat kunst en vliegwerk kon ik een barbeel van ruim 70cm onthaken!

Wat een kracht hebben deze jongens, en dat op een 3lb hengel.

De schemering sloeg toe en voordat het compleet donker was kreeg ik wederom een snoei harde run en even later stond ik met een kromme hengel in de boot!

Niet veel later kon mijn toegesnelde vriendin een foto maken van een 9kg  zwaar wegende schub.

Tijdens de fotosessie vertrok er weer een hengel! Deze vis was duidelijk een stuk sterker en dat resulteerde in een schitterende schub karper van 13.5kg!

Helaas nam daarna de witvis de stek over en bleef de school karpers niet hangen (zelfs niet na al die kilo’s voer).

De ene na de andere barbeel kwam op het droge, leuke vis maar rond middernacht zochten we de gîte weer op……morgen weer een kans.

 

Dag 4e verliep exact hetzelfde! Net donker en tuuuuuuut… vis!

Dit was echt een kleine vechter die na 10 seconden op de steiger meteen weer terug het water in moest want de volgende vis melde zich alweer!!

Echter bleef deze tweede vis wel lijn nemen en trok de boot steeds verder van de stek af. Na een gevecht van minstens 20 minuten kon ik pas aan de terugreis beginnen.

Ik had geen idee hoe groot deze vis was maar er zat flink wat gewicht in het landingsnet! We moesten deze gigant samen op de stijger zien te krijgen, wat een beest!

Het water stond laag dus zo gemakkelijk was het niet. De vis ging ruim over de 15kg heen en was enorm lang en breed, zie foto!

Na deze vis zochten we opnieuw, erg voldaan, ons huisje weer op.

 

De 3e dag (ja hoor) exact hetzelfde. Twee snelle karpers en daarna een berg witvis. De avond leverde wel onze eerste spiegelkarper op.

De schubs, zoals op veel plekken aan de lot voerde ook hier de boventoon. Veelal kleine snelle schubben!

 

Tussendoor, ’s morgens en ’s middags bleef ik ruim voeren (tijgers en boillies). Pas bij het daadwerkelijke vissen kwamen er ook de pellets bij.

Maar, met alle respect, kwamen de barbelen en de kopvorens me de neus uit omdat ik telkens een aardig eind moest varen.

De meervallen waren niet zo geïnteresseerd in de boillies (maar die waren ook zoet). Ik veranderde de voertactiek om de witvis van me af te schudden.

Het voorvoeren moest veranderen. De boillies werden verwisseld door de (vis)pellets om zo (meer) meervallen op de stek te krijgen die de witvis moesten verjagen. 

Helaas kwam er de dag erna een hijskraan, op ponton, met enorm grof geweld en tegen de stroom in door de Lot gebaggerd!!

Die ook nog eens de overhangende bomen verwijderde……maar gelukkig niet helemaal, hij had toch nog wat sympathie.

De karpers en meervallen waren die avond helemaal van slag, ik ving geen karper maar wel een meerval op mijn zoete boillie.

Dit deed ons besluiten om de karpers maar eens te gaan zoeken (stroomopwaarts) tijdens de warme en zonnige daguren. Eens kijken waar onze vrienden uithangen.

Het duurde niet lang voordat wij de 1e schim zagen zwemmen onder wat overhangende takken. Niet veel later steeg mijn hartslag en verstijfde mijn vriendin volledig. We hadden ze gevonden, en hoe!!

Zeker 30 tot 50 vissen lagen hier te zonnen onder een enorme boom. De vissen zwommen relaxt onder de boot door en trokken zich niets aan van onze aanwezigheid. Ineens zag ik ze! 2 hoge dikke spiegels…… die moest ik vangen! Ze zaten zeker boven de 15 kg en het schubbenpatroon zag er mooi uit.

Gelukkig had ik mijn boillies bij en liet deze dan ook te water, niet teveel. Vervolgens trok ik een spoor helemaal tot aan mijn stek in de hoop dat ze dit spoor zouden volgden.

Die avond moest het gebeuren en we zouden dan ook onze 1e nacht doorbrengen aan het water in de hoop een van de spiegels te vangen. Het duurde die avond erg lang en om 22 uur hadden we nog geen actie gezien! Net na 22 uur kreeg ik wat piepen op de bewuste hengel, de hanger zakte traag en liep vervolgens weer langzaam op.

De meeste vissen vertrokken met de snelheid van een Ferrari maar deze vis nam zijn of haar tijd. Na een lange stevige dril zag ik in het maanlicht een grote, ronde, witte vlek en lag er een van de spiegels (althans, die illusie had ik 😉 in mijn net! De weger stopte bij de 16.5 kg en de avond was nu al een succes!

Daarna viel het weer stil.

 

Uiteindelijk heb ik in deze 2 weken 7 avonden gevist van ongeveer 19 uur t/m 00.30 uur en heb 10 karpers gevangen.

Wel heb ik elke dag gevoerd. Ik had 50 kg tijgernoten, 50kg zoete boillies en 15 kg grote vis pellets tot mijn beschikking.

Niet is alles is opgegaan maar was vooral niet zuinig en gebruikte de hele rivier.

De barbelen en kopvorens kunnen een ware plaag vormen maar geven wel meer sport dan de slijmjurken die je bij ons vooral vangt.

Verder geeft deze gîte de visser maar ook de niet visser genoeg voldoening voor een fantastische vakantie.

De gastvrijheid (en het lekkere eten) dragen zeker bij aan het geheel. Nogmaals dank daarvoor! Wij komen zeker nog een keer terug.

Roeien Varen Bootje Meren Water Vakantiehuis Aan Water Grote Tuin 6 Personen Nouveau Pays

Visverslagen

Heb je genoten van jouw verblijf in onze Gîte / vakantiewoning aan de prachtige rivier de Lot?

Als jij een ervaring hebt die je graag met ons wilt delen, stuur dan jouw verslag naar ons op. Wie weet wordt jouw verhaal binnenkort wel op onze website gepubliceerd! We zijn erg benieuwd naar jouw feedback en ervaringen.