Nouveau Pays

verslag Rens, Deniz, Ferry en Sheila, augustus 2009

07 augustus 2009, 
De avond voordat we vertrokken, na een lange, hele lange tijd te hebben uitgekeken naar onze vakantie.
 
Eindelijk was het zover. Vrijdagavond eerst nog even naar een trouwfeest van een vriend geweest. (Wat erg gezellig was.) 
08 augustus om 02:30 uur de wekker gezet en om 02:45 uur zaten we in de auto. We hadden afgesproken bij afslag Antwerpen, omdat Ferry & Sheila vanaf de Brabantse zijde moesten komen en wij vanaf de Zeeuwse klei.
 
Gelijk maar op het eerste het beste plaatsje waar we konden stoppen gestopt om even af te spreken hoe of wat voor de reis. Ook werden de walky talkies te overhandigd (Een aanrader voor mensen die met meerdere auto’s rijden).
 
Na een reis van bijna 12uur, een paar tankstops, plaspauzes en weinig files(gelukkig) arriveerden we in Puy l’éveque.
Onze eerste reactie van het dorpje was dat het een erg klein leuk oud dorpje was. Niks mis mee dus! Dat beloofd wat!

Eenmaal aangekomen bij de gitê werden we verwelkomt door Peter. Eerst even een wat fris en een kop koffie genuttigd om vervolgens rondgeleid te worden door het huisje en in de tuin. Wat een tuin zeg, heerlijk om te zitten in de zon, schaduw of het zwembad! Het visgedeelte speelde zich beneden in de tuin af. Er is een mooie steiger gebouwd waar je makkelijk met 2 personen op kan vissen (inclusief stretchers). Mocht je een hele hele grote tent hebben is de mogelijkheid er ook om de tent 1 verdieping hoger in de tuin te plaatsten. Hier is absoluut genoeg plaats! Dan hoef je maar 1 verlichte trap af (te rennen) en je staat bij de hengels. Voor de mensen die de visspullen overdag of ’s nachts willen opbergen is er een mooi tuinhuisje waar je de spullen in kan zetten.
 
Binnen was het heerlijk koel, vooral in de slaapkamers beneden. Boven zag het er erg gezellig en knus uit! Nog nooit zo’n luxe gehad op een visvakantie, ideaal. Dit is weer eens heel wat anders dan weken aan de waterkant in een tentje zitten zonder enige luxe.
 
Na onze rondleiding zijn we gelijk de auto’s uit gaan laden en vervolgens de boot ingesprongen om te gaan pijlen. In eerste instantie een paar hele mooie stekken gevonden. Wat zeg ik, er zijn stekken in overvloed!! Bomen die half in het water liggen, afgezonken boten en….. de brug op 300 meter! Dat beloofd wat.


Na 2 dagen te hebben gevoerd en lekker te hebben gerelaxt en gezwommen in de tuin gaan we ervoor. De eerste nacht: we lopen naar beneden en komen de buurman tegen die een huisje verderop zit, ook een visser blijkbaar… oei dat kost ons onze bootstek aan de linker kant helaas. Dan maar naar de rechter kant vissen. Netjes de lijnen uitgevaren met de dieptemeter. Alles lag perfect en het wachten kon beginnen. 1 hengel hadden we helemaal naar de brug uitgevaren (250/300 mtr?) Gewoon om te proberen. Achteraf gezien een goede zet geweest want hier kwam ‘s ochtends rond 05:00 uur de eerste run op! Zo wat een run zeg… en zeker op zo’n afstand! Gauw de boot in om de vis te halen. Na een flinke dril hebben we de vis kunnen scheppen om vervolgens gauw naar de steiger terug gevaren! Foto’s gemaakt en de vis kon terug het water in. Verder bleef het ijzig stil. Maargoed, niks te klagen na 1 nacht vissen!! Er volgen er namelijk nog meer…..

Het bleek deze week feest te zijn in het dorp en bij feest hoort vuurwerk. Maandagavond werden we getrakteerd op een mooi vuurwerkspektakel. Dit was goed te zien vanaf het huisje en vanaf de steiger. Ik denk dat we wel 3 kwartier vuurwerk hebben gehad, en dit was dan niet zomaar het eerste het beste knalvuurwerk wat we hier in Nederland hebben.

Na wederom de stekken een nacht met rust te hebben gelaten is het ondertussen woensdagnacht. We hebben besloten, omdat de buurman er zat beide met 2 hengels te vissen om een niet al te grote hengeldruk te creëren. Alles werd weer netjes uitgevaren op de juiste plaatsen en ook 1 van de 4 hengels werd weer naar de brug uitgevaren, je weet immers nooit. Na nog een paar lekkere kronenbourgbiertjes te hebben genuttigd zijn we de slaapzak ingedoken. ’s Nachts rond 04:00 uur een volle fluiter op de rechterstok, de brug! Gauw de boot in richting de vis. Weer een mooie schub op de kant van net geen 10 kg. Maar wat zijn die beesten oersterk zeg! Prachtig. De buurman daarentegen had deze nacht weer niets gevangen. Overdag heeft hij een meervalletje en een barbeel gevangen, maar de karpers bleven uit.
 
Overdag zijn we op de fiets gestapt om eens te kijken of er nog meer was dan alleen de achtertuin om te vissen. Aan de overkant van de rivier bleek nog een klein vijvertje te zijn (wat van iemand anders was kregen we later te horen). Hier hebben we nog wat kleinere karpers, voorntjes en brasems gevangen. Altijd leuk!! Het gebied is ook mooi om te fietsen, behalve als je totaal geen conditie heb. Bergje op, bergje af weer 3 bergjes op en ga zo maar door, hahaha.
 
Peter had ons verteld van een klein meertje wat een kwartiertje rijden was vanaf het dorp. Daar zou je een leuk strandje en restaurantje hebben en zou je eventueel ook wat kunnen vissen. Vrijdag besloten we maar eens te gaan kijken/zoeken naar dit meertje. Onze rit bleek wat langer te duren dan een kwartiertje want we zijn in een heel ander dorp terecht gekomen hoorden we achteraf. Maar wel een dorp met een kraakhelder zwem/vismeertje. Heerlijk gezwommen en vissen gespot voor een paar uurtjes en daarna weer terug naar de gîte om vervolgens lekker te gaan eten in het dorp.

Heerlijk elke avond uit eten geweest in het dorpje. Elke keer bij een ander restaurantje. Je kunt overal heerlijk eten. Bij de ene wat beter en meer als de ander, maar dat heb je overal! Een aanrader is absoluut een pizza tentje waar je ook gewoon andere dingen kunt bestellen uiteraard. De pizza word recht voor je neus gemaakt en gebakken!! Dit restaurantje ligt halverwege het dorp omhoog op een klein pleintje aan de linker kant. Weet niet meer precies hoe het heet, maar er hangt een groot bord met ‘Amstel’ bier boven de voordeur.

We hebben zelf niet veel van de festiviteiten en marktjes overdag bekeken in het dorp en de dorpjes in de buurt. Maar er was meer dan genoeg te doen in ieder geval! Voor mensen die graag op een rivier vissen is het huren van een huisje aan de rivier zeker wel een aanrader!
Een beetje geluk en wijsheid levert altijd wel een karpertje of ander vissie op.
 

Hartstikke bedankt voor de service en gezelligheid. En wie weet tot een volgende keer!!!

Groetjes uit Zeeland & Brabant,
 
Rens & Deniz en Ferry & Sheila

Roeien Varen Bootje Meren Water Vakantiehuis Aan Water Grote Tuin 6 Personen Nouveau Pays

Visverslagen

Heb je genoten van jouw verblijf in onze Gîte / vakantiewoning aan de prachtige rivier de Lot?

Als jij een ervaring hebt die je graag met ons wilt delen, stuur dan jouw verslag naar ons op. Wie weet wordt jouw verhaal binnenkort wel op onze website gepubliceerd! We zijn erg benieuwd naar jouw feedback en ervaringen.