Nouveau Pays

verslag Ron Jansen juni 2009

Vakantie   juni   2009

Om een ervaring te delen met anderen over karpervissen en vakantie, hier ons verhaal over een weekje aan de Lot in het mooie plaatsje PUY L’EVÊQUE.

Dit oude dorpje is gelegen aan de Rivier de Lot en herbergt vele oude historische gebouwen. Na het zoeken van een vakantie in de combinatie met ons gezin vonden wij via Euro Carp Group deze bestemming. De gîte die verhuurd wordt door Peter en Yvonne van Nieuwland sprak ons meteen aan toen we de foto’s zagen op internet. Dus niet gewacht maar direct geboekt voor een weekje vakantie,.

Na het boeken kregen wij binnen 2 uur een telefoontje van de eigenaar Peter v Nieuwland dat wij van harte welkom waren in hun vakantieverblijf en dat als er nog vragen waren wij altijd konden mailen of bellen.(super geregeld)

Na diverse weken wachten was het dan bijna eindelijk zover , mijn vrouw pakte alle koffers en ik heb 2 dagen voorbereidingen gedaan om mijn vismateriaal op orde te brengen.

Op de dag van vertrek reden wij met twee auto’s richting Frankrijk, waarvan een vol geladen met al mijn visspullen en de nodige tonnetjes gekookte partikels.

Overigens als je zelf thuis niet wilt koken omdat het toch ook allemaal in de auto mee moet, dan kun je via Peter ook maïs en dergelijke bestellen en terplaatse op je visstek koken.

Ik heb al vele jaren ervaring betreffende karpervissen en op veel verschillende wateren gevist. Maar de Lot was ook voor mij een geheel nieuwe ervaring.

Natuurlijk is een goede voorbereiding belangrijk, ik zal later in het verhaal enkele tips en belangrijke materialen noemen die je misschien van pas kunnen komen als je eens de lot wil gaan bevissen..

Maar eerst even terug naar ons vertrek, na vertrokken te zijn zoals ik zei met de volle auto’s kwamen wij na een 12 uurtjes rijden aan op het adres van onze vakantiebestemming.

Peter en Yvonne die langs de gîte in het hoofdhuis wonen stonden direct voor ons klaar om alles te laten zien, natuurlijk een kop koffie en de nodige verhalen.

Na de koffie en de koffers uitgepakt te hebben ben ik de visstek gaan bekijken en de boot die de eigenaren ter beschikking stellen in het water gelegd.

De eerste avond heb ik niet gevist, maar wel de tijd genomen om met de dieptemeter mijn stekken te gaan uitpeilen.

Nadat dit klaar was heb ik in de late middag ongeveer een 20 kilo partikels en boillies gevoerd.

Die zelfde avond rond de klok van 12 uur hoorde ik de vissen vanuit het mooie gelegen terras springen en kon ik even later wegdromen met de gedachte over de karpers die de lot herbergt.

Overdag heb ik niet gevist , maar dan werd de tijd genomen om met het gezin andere leuke dingen te doen.

Dit kan hier in overvloed,de kinderen kunnen op een afstand van een paar kilometer paardrijden,klimmen enz.

In de prachtige tuin die Peter en Yvonne hebben kan men heerlijk tot rust komen of lekker zwemmen in het zwembad, Barbecueën, zonnen enz.

Nu toch even het karpervissen weer vernoemen ,de tweede avond was het dan zover.

Ik voerde nogmaals mijn stekken aan en vaarde de lijnen uit.

De gehele avond was het rustig aan de waterkant en ik dook heerlijk in mijn tent op de steiger mijn bedje in rond 01.00 uur.

Rond de klok van tweeën werd ik gewekt door mijn beetmelders, en ja hoor de eerste karper was een feit.

20 min later liep de tweede hengel af, dit was net toen ik de eerste aan het terugplaatsen was.

En weer lag er even later een prachtige vis op mijn onthaakmat.

Deze nacht werd bekroont met vier karpers, waarvan de zwaarste 14 kg.

De nachten die volgden leverde allemaal mooie vis op, zelfs barbeel en een meerval van een meter.

Als ik terug kijk op drie nachten en een avond vissen kan ik alleen maar zeggen dat het vissen op de Lot een geweldige ervaring is.

Want eerlijk is eerlijk een visvakantie met het gezin en alle mogelijkheden die men hier bied is gewoon super.

En een ding is zeker de gastvrijheid die de Familie van Nieuwland biedt is uniek.

Voor mij en mijn gezin is dit zeker de plaats waar we volgend jaar weer terug gaan komen, maar dan gaan we lekker 2 weken.

Au revoir 

Ron Jansen.

www.karpervisfanaat.nl

www.aquabaits.nl

Mijn gebruikte materialen:

Hoofdlijn gevlochten.

Voorslag 40 lb

Grippa lood 280 tot 300 gram

Toplood 40 tot 80 gram.

Haakmaat nr 4 JRC

Hengels 3 pond.

Big pit Molens

Voerboot met dieptemeter(Power Catcher)

Partikels gekookt bestaande uit: gebroken kippenvoer(grof) , hennep ,tijgernoten.

Bollies: lichte vismeel  in diverse samenstellingen.

Roeien Varen Bootje Meren Water Vakantiehuis Aan Water Grote Tuin 6 Personen Nouveau Pays

Visverslagen

Heb je genoten van jouw verblijf in onze Gîte / vakantiewoning aan de prachtige rivier de Lot?

Als jij een ervaring hebt die je graag met ons wilt delen, stuur dan jouw verslag naar ons op. Wie weet wordt jouw verhaal binnenkort wel op onze website gepubliceerd! We zijn erg benieuwd naar jouw feedback en ervaringen.