Nouveau Pays

verslag Marco, Petra, Nick en Jill

Zomervakantie 2009

Na zeer lang wachten, we hebben al zo’n ¾ jaar geleden geboekt bij Peter en Yvonne, was het dan eindelijk zover, op vrijdag 10 juli vertrokken wij vanuit Hellevoetsluis voor onze zomer visvakantie naar Frankrijk . Eerst nog even een overnachting hotel zoeken onderweg. Dit even werd wat lastig, door de grote drukte rondom Parijs waar we ongeveer 4 uur in de file hadden gestaan, waren we niet zo ver in Frankrijk dan van tevoren gedacht. Maakt niet uit, we hebben vakantie! Doordat in het gebied waar we aanbeland waren de Tour de France 4 dagen later zou vertrekken waren zo goed als alle hotels vol geboekt. Uiteindelijk terecht gekomen in Vatan, de vertrekplaats voor de etappe enkele dagen later. Een erg simpel hotel waarvan ik zeker weet dat Contador daar geen nacht heeft doorgebracht anders had hij nooit de tour gewonnen vanwege de bedden……

Zaterdag vervolgen wij onze rit naar de mooie locatie van Peter en Yvonne. Aangekomen eerst een rondleiding door de gite en tuin, een bak koffie op het terras en daarna zo snel mogelijk de auto lossen en de hengels in gereedheid brengen. Toen dit allemaal klaar was een voerronde gedaan met het bootje met electro motor, lijnen uitgevaren over de gehele breedte van de rivier om zo te kijken waar de vis langs zou komen. Op de eerste dag hadden we een indisch buffet geregeld, een echte aanrader!!! Heerlijk was dat!

De eerste avond verliep verder rustig, het was erg warm, zo’n 30 graden. Wat barbelen en een levens grote kopvoorn kwamen op de kant. Tussen het zwemmen door konden de kinderen zich vermaken met het vangen van voorntjes met een vaste hengel op de steiger. Om 23.00 uur gestopt.

De volgende dag, wederom stralend mooi weer, met het hele gezin naar de roofvogelshow gegaan, een hele mooie show in een adembenemend mooi dorp! Eenmaal terug bij het huis weer lekker zwemmen en uiteraard de hengels weer uit. Wederom wat barbelen, voorntjes in overvloed, zonnebaars werd ook nog gevangen op de vaste hengel,  maar de karper liet zich wederom niet zien.

Dit herhaalde zich nog 2 dagen, het was warm tot zeer warm weer en ik besloot om wel door te blijven vissen op de momenten dat we toch in de tuin waren, je weet immers maar nooit wat er voorbij komt zwemmen.  Besloten werd om dinsdag op woensdag de eerste nacht door te brengen aan de waterkant. Tent opgezet vlak boven de steiger, goed voeren, nog steeds over de volle breedte van de rivier, dit moest vis opleveren. Rond 2 uur ’s nachts een gigantische run, tent uit, ren het trappetje af(prima verlicht, is over nagedacht!) naar de steiger en sla aan. Een ontzettend sterke vis wordt na een paar minuten geschept door mijn zoon Nick. Op de onthaakmat is een mooie schub karper te zien, een kleintje van ongeveer 15 pond.  Dezelfde nacht nog wat barbelen, zelfs op 35 mm boilies !

Besloten werd om de volgende nacht ook aan de waterkant door te brengen, overdag leverde gewoonweg geen vis op, waarschijnlijk door het zeer warme weer. De tweede nacht rond 5 uur een snoei harde aanbeet, een hele mooie spiegel/leder van 20 pond.

Omdat we wel karper in de nacht vingen zou ook de 3e nacht nog aan de waterkant worden doorgebracht, dit zou tevens de laatste worden omdat  de week er dan alweer op zat. Helaas is dit er niet meer van gekomen. Toen we eenmaal in de tent lagen kwam er een behoorlijk noodweer vanuit het niets opzetten, harde wind,  zwaar onweer enz. Snel alles opgeruimd, boten goed vast gelegd en naar het huis gerend. Jammer dat we door het weer niet nog een laatste nacht konden doorbrengen aan deze mooie rivier om zo nog een mooie karper of misschien wel meerval op de mat te krijgen. Volgende keer beter, want 1 ding is wel duidelijk, dit was niet de laatste keer dat we hier geweest zijn!!!

Doordat er de laatste tijd weinig tot geen regen was gevallen heb ik niet met heel zwaar lood hoeven vissen, 100 gram was meer dan genoeg. Een heel klein beetje stroming stond er wel maar alles bleef gewoon op zijn plek liggen. Zorg er echter wel voor dat je zwaarder lood bij je heb. In totaal heb ik maar 1 lijnbreuk gehad doordat ik aan iets vast kwam te zitten tijdens het binnen draaien. Gevist met 35/100 nylon met een sterke voorslag.

Al met al was het een super vakantie voor het hele gezin, overdag allerlei mooie plaatsen in de omgeving bezocht, lekker gegeten, super mooi weer , ijsvogels op je hengels, een mooie gite op een mooie locatie, prima tips van Peter en Yvonne en toch nog karper op de mat.

Voor degene die nog gaan, goede vangst, Peter en Yvonne bedankt voor alles!!!

Marco, Petra, Nick en Jill

Roeien Varen Bootje Meren Water Vakantiehuis Aan Water Grote Tuin 6 Personen Nouveau Pays

Visverslagen

Heb je genoten van jouw verblijf in onze Gîte / vakantiewoning aan de prachtige rivier de Lot?

Als jij een ervaring hebt die je graag met ons wilt delen, stuur dan jouw verslag naar ons op. Wie weet wordt jouw verhaal binnenkort wel op onze website gepubliceerd! We zijn erg benieuwd naar jouw feedback en ervaringen.