Nouveau Pays

Speciale zomer 2023 aanbieding!

Verslag visvakantie augustus 2007.

GESCHREVEN door HENK ROBBEN.

Na vaak er overgepraat en gedroomd te hebben, is mijn wens uitgekomen. Karper vissen in Frankrijk. Ik was op zoek naar viswater wat je goed kan combineren met een vakantie, zodat je ook je partner mee kan nemen. Door het surfen op internet kwam ik terecht bij het huisje “MAISON NOUVEAU PAYS”  aan de Rivier de Lot gelegen in mooie dorpje Puy L’Evêque . De eigenaars zijn Peter & Yvonne van Nieuwland. Deze zetten zich 100 % in om een niet te vergeten vakantie te bezorgen. En ik moet zelf zeggen dat lukt hun aardig.  Op het internet ben ik gaan zoeken naar informatie over het vissen in de Lot. Ik moet zeggen dat was moeilijk. Iedereen heeft zijn eigen mening en tactiek. Een belangrijke factor is het weer. Als er veel regen is gevallen dan heb je een flinke stroming in het water. Lijn met lood zelfs over de 300gr  blijft dan niet liggen. Dus hou rekening met alle omstandigheden. Wij hebben toen het huisje besproken van Zaterdag 4 Augustus tot Zaterdag 18 Augustus. Eindelijk was het zover. Na het monteren van de Bagagebox en het inpakken van de auto waren we gereed om te vertrekken. O wat was ik blij dat ik die bagagebox heb gekocht, anders had ik nooit alles mee kunnen nemen.

Omdat wij uit het hoge noorden komen, en de afstand dan vrij ver is, zijn we Vrijdag 3 augustus vertrokken richting Frankrijk. Dit ook omdat de Zaterdag een van de zwarte zaterdagen was, en dan kan je veel drukte op de Franse wegen verwachten. De reis is voor ons zeer rustig verlopen. Na ongeveer 16 uur waren we in dorpje Puy l’Evêque.

Na dat we een kennis hebben gemaakt met Peter & Yvonne van Nieuwland, hebben we een rondleiding gemaakt door de geweldige mooie tuin, en voor mij natuurlijk het belangrijkste het bekijken van de mooie steiger met viswater.

Toen we daar een beetje ingeburgerd waren hebben we de auto leeg gemaakt. Na het huisje ingericht te hebben voor mijn partner, heb ik mijn visspullen naar mijn verblijf plaats voor de komende 2 weken gebracht. Ik heb besloten om de tent op de steiger te plaatsen. Zodat je bij een run vrij snel bij je hengel was. Toen de tent opgezet was en tevens inricht, heb ik de boot met elektromotor die daar ook aanwezig was gepakt. En ben begonnen met behulp van mijn diepte meter / fishfinder  de bodem te verkennen. En ik moet zeggen bodemstructuur was niet bijzonder te noemen. Vis was er wel te bekennen, en dat gaf mij veel hoop.

Na enkele tips die ik al had gekregen heb ik mijn visplek uitgezocht. Ik heb besloten om te gaan vissen bij een gezonken boot die links aan de overkant lag. Hier was het ook wat ondieper. Na hier enkele handen met maïs, duivenvoer, tijgernoten en boilies in gegooid te hebben heb ik mijn hengels gereed gemaakt.1 hengel met 2 boilies van 24 mm, 1 hengel met een boilie van 30 mm en 1 hengel met pellets. Omdat er in die periode weinig regen was gevallen, zat er gelukkig een niet zo, n sterke stroming in het water, dus aan 160 gr tot 210 gr lood had ik voldoende. Gezien de ruimte en afstand heb ik de hengels iedere keer met behulp van het bootje uitgevaren. Ook een voordeel hiervan is dat je zo gericht kan voeren.

Het drillen van de vis kan je ook beter vanuit het bootje doen. De eerste nacht helaas geen karper, wel een kopvoorn en een barbeel.

De tweede nacht was een succes, na een geweldige run een spiegel karper van 17 pond. Niet zo, n dikke, maar wat een kracht hebben die vissen.

Na enkele uren had ik weer een geweldige run. Dit keer was het een Spiegelkarper van 26.5 pond. O wat was ik blij mijn record verbroken, mijn record stond op 23 pond.

Ook had ik helaas die nacht ook een brasem.

Toen ik de lijnen er weer in gegooid had, had ik na enkele minuten een terugzakker op de andere hengel. Na het aanslaan dacht ik, een misser. Tijdens het indraaien vernam ik een ruk aan de lijn. Toen bleek dat er wel iets aan zat. Na dat de vis bijna bovenwater kwam zag ik iets langs en grijs. Het bleek een meervalletje te zijn van ongeveer 40 cm. Mijn eerste meerval in mij leven. De volgende vijf nachten, geen karper wel veel barbelen. En dit ondanks dat ik viste met een grote maat boilies. Ik heb besloten om niet meer zoveel te gaan voeren met maïs en duivenvoer. Zo hoopte dat ik niet iedere nacht er uit moest voor een paar barbelen. De volgende nacht was het weer raak, uit het niets begon een van mijn pieper te gieren. Na een lange dril van uit het bootje kwam er een mooie spiegelkarper naar boven. Eenmaal op de steiger, de vis gewogen, kon mijn nacht (vakantie) niet meer kapot. Een spiegelkarper van 30 pond. En weer was mijn record verbroken.

Barbeel heb ik die nacht niet gezien. De volgende nachten heb ik geen karper gevangen nog wel 2 meervallen van 12 pond en 81 cm. Het totale vissen wat ik die 2 weken heb gevangen is: 9 barbelen, 3 karpers, 3 meervallen, 2 brasems en 2 kopvoorns.

Mijn totale indruk van deze vakantie was uitstekend, ‘s nachts vissen en overdag leuke dingen doen zoals, markten bezoeken, winkelen in Cahors. En wat ook zeker is aan te raden is een bezoek brengen aan het plaatsje Rocamadour. Hier staan oude gebouwen en u kunt kijken naar Rocher des Aigles. Dit is een show met roofvogels. Tevens zijn daar diverse soorten roofvogels te zien. Het plaatsje Puy L’Evêque is een gezellig middeleeuws dorp. Het centrum is op loopafstand van het huisje. In de wijde omgeving heb je div. restaurants. Maar als u de kookkunsten van Yvonne en Peter die ook een caterings bedrijf hebben heeft geproefd kunt u in het huisje ook heerlijk eten. Ik zal deze vakantie in combinatie met karper vissen vele mensen aanraden. Tot slotte, Peter & Yvonne van Nieuwland zullen alles er aan doen om u een mooie vakantie te bezorgen. En dat is bij ons zeker gelukt. Bij deze Peter en Yvonne nogmaals heel erg bedankt.

Henk Robben.      

Ga op visvakantie

Bekijk beschikbaarheid en prijzen

Roeien Varen Bootje Meren Water Vakantiehuis Aan Water Grote Tuin 6 Personen Nouveau Pays

Visverslagen

Heb je genoten van jouw verblijf in onze Gîte / vakantiewoning aan de prachtige rivier de Lot?

Als jij een ervaring hebt die je graag met ons wilt delen, stuur dan jouw verslag naar ons op. Wie weet wordt jouw verhaal binnenkort wel op onze website gepubliceerd! We zijn erg benieuwd naar jouw feedback en ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *