Nouveau Pays

verslag Peter Hellevoort, oktober 2007

Verslag Peter Hellevoort 13/10/2007-19/10/2007 :

Bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen door Yvonne en Peter nouveaupays(van Nieuwland). Ons dochtertje van 3 had al snel vriendjes gemaakt met de hond des huizes Ebony, terwijl mijn vrouw gefocust was op het overheerlijke welkomstdiner. Het huisje ziet er echt top uit. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Je zou er bij wijze van spreken kunnen gaan wonen. Gezinsvakantie in combinatie met vissen is hier zeer goed mogelijk.

Nadat Peter mij de stek aan de Lot had getoond was ik behoorlijk enthousiast over de mogelijkheden van de stek. Obstakels, overhangende takken en andere zaken die karper kunnen aantrekken zijn volop aanwezig. Het diepteverloop is vanaf 1 meter in de kant tot 4 meter in het midden. Het loont de moeite om de kuiltjes in de rivier te vinden. Bij sterke stroming zal het voer hier blijven liggen. Groot aas is hier een must vanwege de vele barbelen en kopvoorns in de rivier. Zelf viste ik met boilies groter dan 25mm.

Door de sterke stroming dien je minimaal met 200 gram lood te vissen. Ik viste zelf met 280 gram. Een hoge opstelling van de hengels is nodig om drijfvuil in de lijnen te minimaliseren. 

Voor wat betreft het voeren een paar kilo boilies per dag eventueel aangevuld met wat partikels volstaan. De boilies worden ook door de barbelen gegeten. De karpers zijn hier zeer sterk. Zwaar materiaal minimaal 2.75 tot 3 lbs hengels is hier noodzakelijk. Grote molens zijn hier ook een bijkomend voordeel. 35/100 hoofdlijn is hier minimaal nodig. Vanwege de obstakels onder water is het handig als je de hengel zo hoog mogelijk houdt bij het drillen. Ik viste met een dikke nylon voorslag vanwege de obstakels en de rotsachtige bodem.

Vangstverslag:

De eerste dag heb ik niet gevist maar gevoerd en gepeild.

In totaal 6 karpers en 2 verspeeld. Daarnaast nog een mooie barbeel, 2 kopvoorns en 2 brasems.

  • Wilde karper 84 cm en 17 pond (foto rechts boven)
  • Spiegelkarper 17 pond (foto links boven)
  • Wilde karper 16 pond
  • Schubkarper 8 pond
  • Schubkarper 20 pond
  • Spiegelkarper  20 pond (foto onder)
KarperSpiegelPeterHellevoort20PondOkt2007

Tot slot:

De gastvrijheid van Peter en Yvonne is van grote klasse.

Het vissen in de Lot is zeker niet geschikt voor de beginnende karpervisser. Vanwege de stroming en obstakels is het gewoonweg een te moeilijk water voor deze categorie vissers.

Ga hier niet heen om je 40 ponder te vangen (al dan niet met een naam, zoals in de vele betaalaquariums het geval is). Omdat deze vissen niet voor het opscheppen liggen zal dit alleen maar tot frustratie leiden. Ze zwemmen er echter wel rond..

De Lot is een onvoorspelbare schitterende rivier waar de meer ervaren karpervisser kan genieten  van een onvergetelijk avontuur, namelijk het avontuur van het vissen op de monsterkarper zonder naam. 

Was het soms die losschieter?  Ik zal het nooit weten!

Roeien Varen Bootje Meren Water Vakantiehuis Aan Water Grote Tuin 6 Personen Nouveau Pays

Visverslagen

Heb je genoten van jouw verblijf in onze Gîte / vakantiewoning aan de prachtige rivier de Lot?

Als jij een ervaring hebt die je graag met ons wilt delen, stuur dan jouw verslag naar ons op. Wie weet wordt jouw verhaal binnenkort wel op onze website gepubliceerd! We zijn erg benieuwd naar jouw feedback en ervaringen.